NIS Bijeenkomst in Maastricht

Op donderdag 7 november jl. was het NIS te gast bij Van Dort Letselschade in Maastricht.  Van Dort Letselschade bestaat 10 jaar en vierde dit onder andere ook met het NIS.  In een sfeervolle ambiance, wijnhandel Vojacek,  fêteerde Raoul van Dort de aanwezige NIS leden op een levendige discussie onder het genot van een hapje en een drankje.

Raoul van Dort poneerde een viertal stellingen en onder leiding van Gerrit van Maanen, hoogleraar Privaatrecht aan de Universiteit van Maastricht, ging Raoul hierover in gesprek met Theo Kremer, directeur van het PIV. Er ontsproot zich een geanimeerde discussie tussen de beide heren en de NIS leden. Stellingen als ‘Knuffelen is voor familie en vrienden, niet voor slachtoffers’, ‘het letselschadeproces heeft geen standaard sjabloon; het dreigt een te zeer administratief proces te worden’ en ‘de toekomst van de letselschadepraktijk, gaan we anders vergoeden’ werden omarmd dan wel verworpen.

Er werd tijdens deze discussie  ‘klare wijn geschonken’,  af en toe ‘water bij de wijn geschonken’,  was ‘de wijn af en toe als de wingerd’ en ‘behoefde goede wijn niet altijd een krans’. Ook werd ‘de herbergier niet gevraagd of hij goede wijn heeft’.

De discussie werd besloten met een ludiek optreden van Pierre Cnoops. Na te hebben gesproken, gespard, gespiegeld en gelachen werd er…… een glaasje gedronken. De leden konden verschillende heerlijke wijnen proeven terwijl er diverse warme en koude gerechten werden geserveerd. Het was weer een mooie, inspirerende, gezellige en memorabele NIS avond!

Annemiek van Reenen – ten Kate, voorzitter

Bijeenkomst 01