Op 11 september 2014 waren wij voor de jaarlijkse excursie te gast bij Winnock te Zeist. Er bleek veel belangstelling te zijn voor de bijeenkomst. Na 100 aanmeldingen was de limiet bereikt.

We werden zeer gastvrij ontvangen door onze gastheer/vrouw. De bijeenkomst was tot in de puntjes  verzorgd. Na de maaltijd en introductie, kregen we door middel van een bijzonder leuke animatiefilm een inkijkje in de wereld van Winnock te zien. Winnock richt zich op duurzame re-integratie van personen met zowel fysieke- als mentale klachten.  Mevrouw Liesbeth Seuters gaf vervolgens een toelichting op o.a. de filosofie achter de holistische benadering van Winnock.

Inleiding

Door middel van een drietal workshops werd vervolgens inzicht gegeven en ervaren wat cliënten bij Winnock -letterlijk en figuurlijk- in beweging brengt.

De eerste workshop werd gegeven door orthopeed de heer dr. Rinus Kooijman. Het onderwerp was: ‘Neck pain and its associated disorders’. Aan bod kwam o.a. de vraag waar een multifactoriële strategie in kan resulteren bij mensen met chronische (pijn)klachten na een ongeval/letsel. Het aansprekende verhaal en de prikkelende opmerkingen nodigden uit tot een plezierige discussie met de toehoorders.

Orthopeed

 

Vervolgens werd de workshop ‘Onbevangen bewegen’ gepresenteerd door fysiotherapeut/ bewegingsdeskundige de heer Jack van de Klundert. Vanuit zijn achtergronden werd  de theorie vanuit diverse kanten belicht. De praktijkoefeningen die daarna werden gegeven door bewegingsdeskundige de heer Jaco Tom sloten daar naadloos op aan. Door middel van de oefeningen werd op ludieke wijze duidelijk gemaakt hoezeer de verstandelijke en gevoelsmatige kant van invloed zijn op ons bewegingspatroon. Voor velen een eyeopener.

Beweging

De derde workshop werd gegeven door psycholoog mevrouw drs. Kim Rooijackers. Het onderwerp was: ‘De dramadriehoek’. Er werd duidelijk gemaakt in welke mindset men als slachtoffer na een ongeval veelal  terecht komt en welke dynamiek dan ontstaat in de communicatie. Aan de hand van een verhelderende uitleg over de rol van een ‘slachtoffer’, de ‘aanklager’ en  de ‘redder’ in de communicatie, werd inzicht gegeven in  het effect van de eigen communicatie. Een boeiend en  leerzaam onderwerp.

Publiek

De bijeenkomst werd afgesloten met een evaluatie en dankwoord aan onze  gastvrouw en sprekers. Vervolgens maakten velen nog gebruik van de mogelijkheid na te praten met een hapje en een drankje. We kunnen weer terugkijken op een bijzonder geslaagde bijeenkomst.