DE KWALITEIT VAN JE COMMUNICATIE BEPAALT DE KWALITEIT VAN JE LEVEN

Bij deze onlinebijeenkomst nam Claudia Camu ons mee in de wereld van de onlinecommunicatie.

We kijken terug op een jaar van onlinecommunicatie. Waar men het eerst vreemd en moeilijk vond om te videobellen laten de meeste mensen in de poll aan het begin van de bijeenkomst wel zien dat ze er nu wel een beetje aan gewend zijn. Toch verlangt het grootste deel van de deelnemers terug naar de offlinegesprekken.  Onlinegesprekken zijn moeilijker omdat 85% van je succesvolle communicatie van je manier van communiceren afhangt.

Claudia nam ons eerst mee terug naar de basis. Hoe zat het ook alweer met communicatie? In de “normale” communicatie kan er al sprake zijn ruis en non-verbale communicatie is verreweg het belangrijkste voor goede communicatie. Maar hoe doe je dat dan online? Als je afhankelijk bent van de vaardigheid van je gesprekspartner, de techniek je in de steek kan laten, oogcontact moeilijk is, je bang bent dat je non-verbale communicatie wellicht anders overkomt dan hoe je dat zou willen en er stiltes kunnen vallen? Bovendien ben je zelf ook in beeld en loop je het gevaar dat je constant naar jezelf blijft kijken, omdat je hersenen in het beeldscherm op zoek gaan naar iets herkenbaars en dat ben jezelf….. . De kans op miscommunicatie is groot en lijdt tot weerstand en vermoeidheid bij je gesprekspartner(s).

Voor de oplossing leidt Claudia ons door de basis. Ze besprak mindset, Ethos, Pathos en Logos. Ze leerde ons over afstemming met een dominante, inspirerende, stabiele of contentieuze gesprekspartners en dat empathie en sympathie twee heel verschillende dingen zijn.

We moeten proberen de energie in het gesprek te houden en als je de gesprekspartner verliest moet je proberen om weer samen te “dansen”. Let op je houding en je uitstraling (niet Donald Ducken), probeer oogcontact te krijgen, let op je verbale en non-verbale signalen, zorg dat je alles op orde hebt voor wat verbinding/wifi, licht en geluid betreft, houd indien nodig een korte pauze en let op je stem, intonatie en stemvolume.

Neem op een prettige manier de leiding en veer mee in de emotie. Werk aan je mindset, geef energie en wees empathisch. Stem je stijl af op het gedrag van de ander. Formuleer zorgvuldig, articuleer en wees je zelf.

Voor de handout van deze lezing: Lezing NIS 01-04-2021 Claudia Camu – Connectuition

NIEUW BESTUUR

Na deze sessie met Claudia kwamen we terug bij het bestuur. Omdat het bestuur bijna helemaal vernieuwd is stelde men zich kort voor.

Fred Zwarts: vice voorzitter en voorzitter toeiatingscommissie

Fred zou graag zien dat er meer jonge aanwas bij het NIS komt en roept leden op om hun jongere collega’s aan te sporen om lid van het NIS te worden.  Verder is hij trots op de verbindende factor die het NIS al jaren vervuld.

 

 

 

Gert-Jan Vos: Penningmeester

Gert-Jan vindt met name de verbindende factor van het NIS tussen de belangenbehartigers en de WA schaderegelaars een groot goed

 

 

Gysele Vogelaar: Secretaris

Gysele wil zich in haar nieuwe rol meer bezig gaan houden met de grote lijnen en beleid.

 

 

 

Brenda Oonk: algemeen bestuurslid en voorzitter communicatie commissie

Brenda hoopt doordat ze zowel aan de belangenbehartigerskant als aan de verzekeraarskant heeft gewerkt de belangen van de leden uit beide te begrijpen en te kunnen vertegenwoordigen. Als voorzitter van de communicatie commissie wil ze ervoor zorgen dat vooral ook jonge letselschade professionals zich aangetrokken voelen toe het NIS. Namens het NIS zit Brenda daarnaast in de werkgroep normering.

Inkie Stoop: voorzitter

Inkie wil dat hoe wij bij het NIS met elkaar omgaan als een olievlek door letselschade land gaat. “Groeien en bloeien. Verbinden, vertrouwen en niet te vergeten borrelen.”

Voor het woord van de nieuwe voorzitter klik op deze link Woord van de voorzitter