Verslag van de NIS bijeenkomst op 5 juni 2014 bij gastheer Kennedy van der Laan Advocaten in Amsterdam.

Voor het NIS was dit de eerste keer dat er een bijeenkomst in juni plaatshad. Wij kunnen vaststellen dat de bijeenkomst en de opkomst een succes waren, zodat wij de bijeenkomsten in juni vast kunnen opnemen. Dit succes is natuurlijk te danken aan de gastheer!

Zo zijn wij getrakteerd op een uitgebreid Indisch buffet voorafgaand aan de lezingen in het gebouw van Kennedy van der Laan, waar ook veel uit hun kunstcollectie te zien was.

De lezing van Esther Pans omvatte als onderwerpen de Medische Paragraaf van de GBL en de bespreking van de GOMA. Zeker in kader van de recente discussie over het opvragen van een volledig medisch dossier die is aangezwengeld door artsen- en patiëntenorganisaties (KNMG en NPCF) was de inhoud van deze lezing zeer zinvol en praktisch. U kunt haar presentatie hierterugvinden.

Esther

Voorts gaf Esther Pans de aftrap voor het Wetsvoorstel Verruiming Vergoeding Letsel- en Overlijdensschade. De publieke wens van dit voorstel maar ook de problemen die dit wetsvoorstel opleveren inzake de gerechtigden was een primeur. De presentaties kunt u hier terugvinden.

Chris van Dijk had eerst examens af te nemen, waarna hij nog fit en enthousiast was voor zijn lezing over werkgeversaansprakelijkheid en beroepsziekten. Ook hiervan treft u de presentatie aan. Met name de beroepsziekten en het bewijsaanbod zijn nu actueel met de claims van PTSS, de opkomende burn-out, maar ook een actueel onderwerp als Q-koorts is een goed voorbeeld. Zijn presentatie vindt u hier terug.

Publiek

Na de lezingen was het tijd voor een gezellige borrel en bijpraten. Deze heeft lang geduurd: we hadden blijkbaar moeite om afscheid van elkaar te nemen en de inhoud van de lezingen te evalueren.

Gysèle Vogeler

ETC commissie.