NIS bijeenkomst 6 juni 2019: conferentiecentrum Drakenburg

Kaart wordt geladen...

Datum/Tijd
Datum - 06/06/2019
16:00 - 21:00

Locatie
Conferentiecentrum Drakenburg

Categorieën


Rust in je Ratelbrein –Moeiteloos loskomen van gedachten en patronen

Letselschade-experts hebben op dit moment veel op hun bordje hebben liggen. Er is een hoge werkdruk, er wordt vanuit de professionele organisatie veel van hen gevraagd. Ook de cliënten doen, vanuit hun positie als slachtoffer, een dwingend beroep op de schade-experts. De uitdaging is om jezelf steeds positief te managen in de hectiek van alledag.

 

Ons ratelbrein maakt soms overuren. Herken je dat? Dat malen over alles wat je achteraf anders had kunnen doen, of dat piekeren over dat wat komen gaat. Ons brein is een fabriek die nu eenmaal gedachten produceert; wel 50.000 op een dag! We zijn gewend om de inhoud van gedachten te veranderen, en negatieve gedachten om te denken naar gedachten van ‘dit gaat me nooit lukken’naar ‘ik kan het!’ Dat kost veel energie. Zeker als je weet dat 80 procent van onze gedachten negatief is. Iedere keer dat zo’n negatieve gedachte opkomt en bezit van je neemt, zijn je hersenen aan het werk om de positieve daar tegenover te stellen. Dat is hard werken!

Niet alleen onze gedachten maar ook onze gevoelens sturen ons gedrag. En soms worden gevoelens zo groot dat ze ons weghouden van wat we eigenlijk zouden willen doen. Dan gaan we spannende situaties uit de weg of stellen ze uit. Seneca stelt: “We suffer more in imagination than in reality”. De hoogste tijd om dat te veranderen.

Lichter leven: het lijkt simpel… en dat is het eigenlijk ook!In deze workshop werken we met verrassende werkvormen uit Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is wetenschappelijk bewezen effectief en gaat over mentale flexibiliteit, loskomen van gedachten en gevoelens, uit je gewoontepatronen stappen en koersvast handelen in lijn met je waarden en verlangens.

Trainers: Annette Aarts en Peggy Burghouts

Programma:

16.00 – 17.00 uur: ontvangst met een drankje

17.00 – 18.00 uur: maaltijd

18.00 – 18.05 uur: opening bijeenkomst door voorzitter Annemiek van Reenen;

18.05 – 20.45 uur: lezing/workshop inclusief koffiepauze

20.45 – 21.15 uur: borrel en napraten over de haken en ogen

Reserveringen

Je moet je aanmelden of registreren om te kunnen reserveren.


Deelnemerslijst

  • Inkie Stoop
  • Gerrieke de Groot
  • Abel Spreeuwers
  • Sandra Vlasveld
  • Paul Deemen
  • Marieke Hiddink
  • Fred van Ruiten
  • Ivonne van Delft-Duivestein