Onze bijeenkomst van 9 april 2015 heeft als onderwerp Medische Aansprakelijkheid en onze gastheer Medirisk/VvAA houdt de bijeenkomst in de mooie vergaderzaal van het eigen kantoor in Utrecht.

Medische aansprakelijkheid is in de afgelopen periode vaak onderwerp geweest in de media. Onze gastheer is bij uitstek de partij die hierover inhoudelijk toelichting kan geven. Samen met KBS advocaten geeft dit een interessante avond.

Vraagteken

Het programma is als volgt

16.00 – 17.00 uur          :           Ontvangst met koffie en thee

17.00 –  18.00 uur          :          Buffet in de foyer/bedrijfsrestaurant

18.00 – 18.15 uur          :           Welkomst woord door Annemiek van Reenen- ten Kate, voorzitter NIS en Jessica During, manager schadebehandeling bij MediRisk.

18.15 – 19.00 uur          :           Lezing “Wat maakt medische aansprakelijkheid zo bijzonder?” door mr. Jasper Sturkenboom, schadebehandelaar bij MediRisk.

19.00 – 19.30 uur          :          Lezing “Schadepreventie” door preventieadviseur Bart Jongbloed.

19.30 – 19.45 uur          :           Koffie pauze in foyer

19.45 – 20.45 uur          :           Lezing “De laatste stand van zaken in medische Aansprakelijkheidszaken en jurisprudentie” door Mr. Oswald Nunes van KBS Advocaten.

20.45 – 21.00 uur          :           Afsluiting en borrel.

Medische claims

Sprekers:

Jessica During is sinds februari 2015 werkzaam als manager schadebehandeling bij MediRisk. Zij heeft veel ervaring op het gebied van operationeel en financieel management en als risk manager binnen de verzekeringsbranche.

Bart Jongbloed is vanaf 2001 werkzaam als preventie adviseur bij MediRisk. Daarvoor heeft hij als zorgverlener meer dan 20 jaar in verschillende functies op operatieafdelingen gewerkt. In zijn huidige functie voert hij audits uit in de aangesloten ziekenhuizen en hij ondersteunt en adviseert bij de ontwikkeling van veiligheidsprocedures. Het doel hiervan is de kans op patiëntschade te reduceren.

Jasper Sturkenboom is sinds 2004 als schadebehandelaar werkzaam voor MediRisk. Hij behandelt schadeclaims op het gebied van medische aansprakelijkheid voor de bij MediRisk aangesloten ziekenhuizen en voor individuele verzekerden van VvAA. Daarnaast maakt hij deel uit van de Technische Commissie van het PIV.

Oswald Nunes is sinds 1994 verbonden aan KBS advocaten en tevens vennoot. Hij heeft jarenlange ervaring op het gebied van civiele, tuchtrechtelijke en strafrechtelijke aansprakelijkheid van beroepsbeoefenaren en instellingen in de gezondheidszorg. Voorts  heeft de regelgeving met betrekking tot opleiding en registratie van artsen zijn bijzondere aandacht. Hij is vicevoorzitter van het LSA, redacteur van het tijdschrift Rechtspraak Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht en hij is lid van VASR en de Vereniging voor Gezondheidsrecht.

Locatie:

Het kantoor van MediRisk/VvAA is gelegen aan de Orteliuslaan 750 te 3528 BB Utrecht. Parkeren is alleen mogelijk op de Park en Ride (P&R) Papendorp. De P&R is op nog geen 5 minuten loopafstand van het kantoor van MediRisk/VvAA. Route: A12 afslag 16 (Nieuwegein / Papendorp), volg de borden P+R Papendorp/adres is: Mercatorlaan (geen huisnummer) te 3528 BL Utrecht. Er is GEEN Parkeergelegenheid in het kantoor van MediRisk/VvAA. Een uitrijkaart is te verkrijgen bij de receptie van Mediriks/VvAA.

De capaciteit is 120 deelnemers. Meldt u dus u snel aan voor deze bijeenkomst!

Operatie