Diny de Neef

DinydeNeef

Alweer een hele tijd geleden kreeg ik de kans om bij de rechtsbijstand verzekeraar, waar ik als schadecorrespondent werkte,  letselschades te gaan behandelen. Wellicht mede door mijn paramedische achtergrond heb ik deze kans direct aangegrepen.

Het vak van letselschaderegelaar heeft verschillende kanten. Het meest bijzondere vind ik het contact met de slachtoffers. Het valt mij op hoe snel slachtoffers zich over het algemeen aanpassen aan de door een ongeval gewijzigde situatie.

Het vak van letselschaderegelaar is voortdurend aan verandering onderhevig. Dit brengt onder andere met zich mee dat het proces transparanter is en de belangen van het slachtoffer gewaarborgd zijn. Dat is natuurlijk een hele goede ontwikkeling.

Een andere ontwikkeling is de inzet van mediation. Gezien de goede resultaten bij het oplossen van, soms langlopende, zaken zal het gebruik van mediation in de nabije toekomst toe nemen.

Sinds enkele jaren ben ik werkzaam bij Hofmans Associates.

Ik ben naast letselschaderegelaar MfN mediator. Sinds 1990 ben ik lid van het NIS en sinds 2011 maak ik deel uit van het bestuur van het NIS. In het begin als secretaris nu in een combifunctie van vice-voorzitter/secretaris.

In mijn vrije tijd loop ik hard. Ik loop het liefst in de duinen en over het strand  vlakbij mijn woonplaats. Daarnaast ski en kook ik graag en ben ik vrijwilliger bij Buurtbemiddeling.