Tijdens de bijeenkomst op 05/06/2014 is melding gedaan van het Wetsvoorstel Schadevergoeding Zorg- en Affectieschade.

tranenStaatssecretaris Teeven (Veiligheid en Justitie) wil de vergoeding van schade als gevolg van letsel en overlijden verruimen. Zo kunnen slachtoffers een ruimere vergoeding van de kosten voor verzorging, verpleging en begeleiding krijgen als naasten deze zorgtaken op zich nemen. De huidige regeling is beperkt en vergoedt alleen de kosten tot het bedrag dat men kwijt zou zijn als professionele hulp wordt ingeschakeld. Die vergoeding kan lager zijn dan het inkomensverlies van naasten die minder moeten gaan werken om zorg te kunnen verlenen.

Het wetsvoorstel is voor advies naar verchillende instanties gestuurd. Het NIS is, via vertegenwoording in De Letselschade Raad, in de gelegenheid om commentaar/input te leveren op dit voorstel. Zijn we het er mee eens? Moet het anders? Gaat het te ver? Kortom: wat vinden de NIS-leden ervan? Kunnen wij hier straks in de praktijk mee werken of zien wij ‘voetangels en klemmen’ en  ‘beren op de weg’? Nu is er de kans om ‘mee te praten’. Laat ons weten wat je er van vindt!

Jullie reacties en die van de Advies Commissie worden verzameld en in het verder overleg meegenomen. Gelegenheid om te reageren is er tot uiterlijk 31/07/2014.

Plaats uw reactie/visie onder aan de column. Het zal gebruikt worden door onze vertegenwoordiger in De Letselschade Raad en andere leden aanleiding geven tot een reactie. Laat deze kans niet voorbijgaan! U kunt ook uw reactie zenden naar info@nisletsel.nl. Dan zorgen wij ervoor dat uw reactie meegenomen wordt.

2 reactie(s) op ”Wetsvoorstel Zorg- en Affectieschade”

 • dinsdag 1 juli 2014, Mark Slond:
  Goedemiddag,Ik heb al eerder kennisgenomen van het wetsvoorstel en voor beide geldt dat ik voor ben.

  Ik vind alleen wel dat bij de vergoeding van zorgkosten het letsel van de naaste wel direct aanleiding moet geven tot minder werken.

  Als het over een korte periode gaat dan denk ik dat er beter naar mantelzorg kan worden gekeken.

  Affectieschade moet natuurlijk zeker worden geregeld. Ik denk wel dat er dan vaststaande bedragen moeten komen want anders kan er teveel discussie ontstaan. Tevens moet het heel duidelijk worden dat alleen direct familieleden een bedrag kunnen vorderen. Ik wil verwijzen naar de indicatieve tabel in België.

  Ik ben benieuwd.

  Groeten Mark Slond.

 • dinsdag 1 juli 2014, Henny Groote:
  Ook de psychische schade vanwege onbehoorlijke schadeafhandeling door Unive na brand op 24 sept.2008 van www.tovenaarsberg.stadshuys.nl zou vergoedt moeten worden. Zie www.verzekeringsleed.org PTSS ontstaan door de onrechtvaardige schadeafhandeling en valse beschuldiging van brandstichting.